Yayınlanma Tarihi : Eki, 02 2023
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tezli) yüksek lisans programına katılmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:
Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulü ALES puanı, lisans not ortalaması ve mülakat sonuçları dikkate alınarak yapılır. ALES puanının %50’si, lisans genel not ortalamasının %20’si ve mülakatın %30’unun toplamı sonucu oluşan puanlara göre adaylar arasında başarı sıralaması yapılır. Program kontenjanı kadar bir asil liste ve asil listenin kaydolmaması durumunda kayıt hakkı doğacak olan bir yedek liste ilan edilir. Yüksek lisansa öğrenci kabulünde başarı notu 100 tam puan üzerinden en az 55 olmalıdır.
Gastronomi ve Mutfak Sanatları (Tezli) yüksek lisans programları, yemek pişirme, restoran işletmeciliği, gıda kültürü ve gastronomi üzerine derinlemesine bir eğitim almak isteyen bireyler için uygundur. Gerekli belgeleri tam ve zamanında hazırlayarak başvurunuzu eksiksiz bir şekilde tamamlamaya özen gösterin.