Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Tezli Yüksek Lisansa Nasıl Başvurulur?

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Tezli Yüksek Lisansa Nasıl Başvurulur?

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (Tezli) yüksek lisans programına katılmak için izlenmesi gereken adımlar aşağıda özetlenmiştir:

Programa başvuran adaylarda aranan koşul ve kriterler:

• Metalurji ve Malzeme Mühendisliği tezli yüksek lisans program için aday öğrencilerin ön şart olarak en az 4 yıllık bir lisans diplomasına sahip olmaları gereklidir. Programa, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Makine Mühendisliği,    Seramik    Mühendisliği,    Uçak-Uzay    Mühendisliği,    Gemi    İnşaat Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Maden Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Cevher Hazırlama Mühendisliği, Kimya Bölümü lisans programlarından mezun olan adaylar başvurabilirler.
  • Başvurduğu puan türünde ALES sınavından en az 55 (ya da GRE, GMAT sınavlarından eşdeğer bir) puan almış olmalıdır.

Programa başvuru ve kayıt için gerekli belgeler:

• Lisans diplomasının noter onaylı sureti veya E-devlet alınacak mezun belgesi
  • Lisans Transkriptinin aslı veya noter onaylı sureti (E-Devlet’ten alınan belgeler kabul edilmektedir.)
  • ALES sınav sonucu (Sonuç Kontrol Kodu yer alan)
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Erkek adaylar için yeni tarihli Askerlik Durumu Belgesi (E-Devlet’ten alınan belgeler kabul edilmektedir.)
  • 1 adet vesikalık resim

Kabul Kriterleri

Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulü ALES puanı, lisans not ortalaması ve mülakat sonuçları dikkate alınarak yapılır.

ALES puanının %50’si, lisans genel not ortalamasının %20’si ve mülakatın %30’unun toplamı sonucu oluşan puanlara göre adaylar arasında başarı sıralaması yapılır. Yüksek lisansa öğrenci kabulünde başarı notu 100 tam puan üzerinden en az 55 olmalıdır.

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği (Tezli) yüksek lisans programları, malzeme mühendisliği alanında daha fazla uzmanlaşmak ve malzeme bilimi konusundaki araştırma yeteneklerinizi geliştirmek isteyen bireyler için uygundur. Gerekli belgeleri tam ve zamanında hazırlayarak başvurunuzu eksiksiz bir şekilde tamamlamaya özen gösterin.