Kimya Tezli Yüksek Lisansa Nasıl Başvurulur?

Kimya Tezli Yüksek Lisansa Nasıl Başvurulur?

Kimya (Tezli) yüksek lisans programına katılmak istiyorsanız, aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

Programa başvuran adaylarda aranan koşul ve kriterler:

• Kimya tezli yüksek lisans programı için aday öğrencilerin ön şart olarak en az 4 yıllık bir lisans diplomasına sahip olmaları gereklidir. Programa, Kimya Bölümü, Kimya Mühendisliği, Polimer Mühendisliği, Kimya ve Süreç Mühendisliği, Biyokimya lisans programlarından mezun olan adaylar başvurabilirler.
  • Başvurduğu puan türünde ALES sınavından en az 55 (ya da GRE, GMAT sınavlarından eşdeğer bir) puan almış olmalıdır.

Programa başvuru ve kayıt için gerekli belgeler:

• ALES sınav sonucu (Sonuç Kontrol Kodu yer alan)

Kabul Kriterleri

• Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulü ALES puanı, lisans not ortalaması ve mülakat sonuçları dikkate alınarak yapılır.
  • ALES puanının %50’si, lisans genel not ortalamasının %20’si ve mülakatın %30’unun toplamı sonucu oluşan puanlara göre adaylar arasında başarı sıralaması yapılır. Yüksek lisansa öğrenci kabulünde başarı notu 100 tam puan üzerinden en az 55 olmalıdır.

Kimya (Tezli) yüksek lisans programları, kimya alanında daha fazla uzmanlık kazanmak ve araştırma yapma yeteneklerini geliştirmek isteyen öğrenciler ve profesyoneller için uygun bir seçenektir. Başvuru sürecini ve program gereksinimlerini dikkatle incelemek, başarılı bir şekilde programa katılmanıza yardımcı olacaktır. İlgili üniversitenin resmi web sitesini ziyaret ederek daha fazla bilgi edinebilirsiniz.