İstanbul Gedik Üniversitesi, Meslek Yüksekokulu bünyesinde Kimya Teknolojisi Programı olarak 2011 yılından bu yana kimya alanında eğitim-öğretim faaliyetleri sürdürerek kimya teknikeri yetiştirmekte ve sektörün ara elemanı ihtiyacını karşılamaktadır. Aynı zamanda programda görevli öğretim elemanları da akademik faaliyetlerine devam etmişlerdir.
Üniversite olarak yıllar içerisinde kimya eğitimi ve araştırma konularında kazanmış olduğumuz deneyimi ve bilgi birikimini Kimya Yüksek Lisans Eğitimimiz ile bir adım öteye taşımak istemekteyiz. Bu sayede başta ülkemiz olmak üzere, dünyanın da günümüz kimya sanayinin ihtiyaç duyduğu alanında uzman ve ileri düzeyde yetişmiş insan gücünü sektöre kazandırmayı hedefliyoruz. İnsanlığın var olduğu tüm dönemlerde vazgeçilmez bir merkez bilim olan kimya çağımızda da çok önemli bir yere sahip olduğu için bu alanındaki akademik faaliyetlerin arttırılarak devam ettirilmesi üniversitemizin sürdürülebilir hedefleri arasında yer almaktadır.
Kimya Tezli Yüksek Lisans Programı akademide ve sanayide yeni teknolojilerin üretilmesine ve yayılmasına katkıda bulunacak, analiz, sentez ve yüksek başarımlı hesaplama konularına hakim, bilgi derinliği olan araştırmacıları yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bu amaçla Kimya Yüksek Lisans Programı çalışmalarını hem araştırma odaklı hem de disiplinlerarası bir yaklaşım ile yürütmekte ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda bir müfredat uygulamaktadır. Programımızda İleri Polimer Kimyası, Kompozit Malzemeler, Yeşil Kimya ve Sürdürülebilirlik, Bilgisayar Destekli İlaç Tasarımı, Hesaplamalı Kimya, İleri Organik Kimya, İleri Analitik Kimya gibi kimyanın tüm disiplinlerinde uygulamalı yöntemlerle işlenecek pek çok ders bulunmaktadır.
Programımızdan mezun olacak öğrencilerimiz polimer malzemeler, kompozit malzemeler, ilaç üretimi ve geliştirilmesi, yüksek teknoloji malzeme üretimi alanlarında faaliyet gösteren çok sayıda şirkette iş bulma imkanına sahip olacaktır. Bununla birlikte halihazırda kimya sektöründe çalışan öğrenci adayları programımız sayesinde çalıştıkları firmalara üretim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerinde büyük katkılarda bulunacaklardır.
Kimya tezli yüksek lisans programı toplam 21 kredilik 7 ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak notlandırılır. Tezli yüksek lisans programının süresi en az dört, en çok altı yarıyıl olarak belirlenmiştir. Süre hesaplamalarında bilimsel hazırlık programı dikkate alınmaz. Öğrencinin kayıt yaptırmadığı dönemler azami süreye dahil edilir.
Yüksek Lisans Programına Başvuruda Bulunacak Adaylarda Aranan Şartlar:
Yüksek Lisans Programında Başvuru ve Kayıt İçin Gerekli Belgeler:
Yüksek Lisans Programı İçin Öğrenci Kabul Kriterleri:
Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulü ALES puanı, lisans not ortalaması ve mülakat sonuçları dikkate alınarak yapılır.
ALES puanının %50’si, lisans genel not ortalamasının %20’si ve mülakatın %30’unun toplamı sonucu oluşan puanlara göre adaylar arasında başarı sıralaması yapılır. Yüksek lisansa öğrenci kabulünde başarı notu 100 tam puan üzerinden en az 55 olmalıdır.
Yorumlar