Doç. Dr.
Doç. Dr. Fatih Tarlak lisans derecesini 2009 yılında Gazi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nden, Yüksek Lisans ve Doktora derecelerini Gebze Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Anabilim Dalından almıştır. Ayrıca 2013-2018 yıllıları arasında Gebze Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünde araştırma görevlisi olarak görev yapmıştır.
Doktora çalışması Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından 2211/C Bilim ve Teknolojide Öncelikli Alanlar Ulusal Doktora Burs Programı ile gıda muhafaza teknolojileri kapsamında finansal olarak desteklenmiştir. Doktora araştırmasının son altı ayında, danışmanlığını Prof. Dr. George John Nychas'ın yaptığı Atina Tarım Üniversitesi'nde TÜBİTAK 2214/A desteği ile misafir araştırmacı olarak bulunmuştur.
2018-2019 yılları arasında, TÜBİTAK 2219 desteği kapsamında Kordoba Üniversitesi'nde Fernando Pérez Rodríguez'in danışmanlığında doktora sonrası misafir araştırmacı olarak görev yapmıştır. Doçentlik unvanını 2022 yılında Gıda Bilimleri ve Mühendisliği alanında almış olup, Food Science and Techonology, Applied Food Biotechonology, Carpathian Journal of Food Science gibi Web of Science tarafından indekslenen dergilerin yayın kurullarında görev almaktadır. 2023 Ekim itibariyle, Web of Science tarafından indekslenen 28 uluslararası makalesi ve 1 kitap bölümü bulunmaktadır.