Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı

İstanbul Gedik Üniversitesi'nin Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı, öğrencilere Yönetim Bilimleri, Yerel Yönetimler, Hukuk ve Siyaset Bilimi gibi konularda derinlemesine ve güncel bilgiler sunmayı hedefler. Programın temel amacı, öğrencilerin ilgi duydukları alanlarda uzmanlık kazanmalarını sağlamak ve onları iş dünyası ve akademik kariyer için donatmaktır. Bu doğrultuda, öğrencilere kendi ilgi alanlarına göre seçmeli derslerle kişisel uzmanlık alanlarını belirleme fırsatı tanınır.

Bu yüksek lisans programı, öğrencilere lisans eğitimlerini ileri bir seviyeye taşıma, araştırma yeteneklerini ve akademik becerilerini geliştirme fırsatı sunar. Birçok öğrenci, bu programı tamamlayarak hem özel hem de kamu sektöründeki kariyerlerinde büyük adımlar atar.

Mezunlarımızın kariyer seçenekleri oldukça geniştir: kamu kesiminde kaymakam, idari hakim ya da diplomat olarak; özel ve kamu sektörlerinde uzman, denetçi, yönetici ya da akademik alanda öğretim üyesi olarak çalışma imkanları bulunmaktadır

• Dört yıllık bir lisans programından mezun olmak.

Tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci kabulü, lisans not ortalaması dikkate alınarak yapılır. Lisans genel not ortalamasına göre adaylar arasında başarı sıralaması yapılır. Program kontenjanı kadar bir asil liste ve asil listenin kaydolmaması durumunda kayıt hakkı doğacak olan bir yedek liste ilan edilir.

Ad*** ***
      Eğitim uzaktan onlinemı

Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitimleri Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitimleri

Merhaba konuyla ilgili olarak çağrı merkezimize ulaşabilirsiniz. 0850 303 27 80