İş Sağlığı ve Güvenliği Tezli Yüksek Lisans Programı

Programa Başvur

Programın Tanımı


İş Sağlığı ve Güvenliği Tezli Yüksek Lisans Programı, öğrencileri iş sağlığı ve güvenliği alanında geniş bir bilgi ve beceri yelpazesi ile donatarak mezun etmeyi amaçlar. Program, uluslararası alandaki iş sağlığı ve güvenliği kavramlarını ve uygulamalarını kapsar.

Bu programın öğrencileri, iş sağlığı ve güvenliği konularında temel kavramları öğrenirken aynı zamanda uluslararası örneklerle de tanışır. İş sağlığı ve güvenliği alanında iş kazalarını ve meslek hastalıklarını en aza indirgeme becerisi kazanırlar. Dersler, saha deneyimi olan, alanlarında uzmanlaşmış öğretim üyeleri tarafından verilir. Bu öğretim üyeleri, iş güvenliği uzmanlığı veya işyeri hekimliği ve iş güvenliği uzmanlığı eğitim belgesine sahiptir.

Programın öğrencileri, iş sağlığı ve güvenliği alanında akademik çalışmalar yaparlar ve yayınlar üretirler, böylece doktora programlarına hazırlanırlar. Program, öğrenci odaklı, sektöre yönelik ve farklı disiplinler arası bir eğitim modelini benimser.

İş Sağlığı ve Güvenliği tezli yüksek lisans programının mezunları, B Sınıfı İş Güvenliği Uzmanlığı sınavına doğrudan katılma hakkına sahiptirler ve tehlikeli ve az tehlikeli iş yerlerinde iş güvenliği uzmanı olarak görev yapabilirler. Bu program, iş sağlığı ve güvenliği alanında uzmanlaşmak isteyen bireylere geniş bir yelpazede bilgi ve beceri sunar.

Programın Yapısı


İş Sağlığı ve Güvenliği tezli yüksek lisans programı toplam 21 kredilik 7 ders, bir seminer dersi ve tez çalışmasından oluşur. Seminer dersi ve tez çalışması kredisiz olup başarılı veya başarısız olarak notlandırılır. Tezli yüksek lisans programının süresi en az dört, en çok altı yarıyıl olarak belirlenmiştir. Süre hesaplamalarında bilimsel hazırlık programı dikkate alınmaz. Öğrencinin kayıt yaptırmadığı dönemler azami süreye dahil edilir.

Başvuru Koşulları


Yüksek Lisans Programına Başvuruda Bulunacak Adaylarda Aranan Şartlar:

  • Dört yıllık bir lisans derecesine sahip olmak.
  • ALES sınavından herhangi bir puan türünden en az 55 puan.

Yüksek Lisans Programında Başvuru ve Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

  • Lisans diplomasının noter onaylı sureti veya E-devlet alınacak mezun belgesi
  • Lisans Transkriptinin aslı veya noter onaylı sureti (E-Devlet’ten alınan belgeler kabul edilmektedir.)
  • ALES sınav sonucu (Sonuç Kontrol Kodu yer alan)
  • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
  • Erkek adaylar için yeni tarihli Askerlik Durumu Belgesi (E-Devlet’ten alınan belgeler kabul edilmektedir.)
  • 1 adet vesikalık resim

Yüksek Lisans Programı İçin Öğrenci Kabul Kriterleri:

Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulü ALES puanı, lisans not ortalaması ve mülakat sonuçları dikkate alınarak yapılır. ALES puanının %50’si, lisans genel not ortalamasının %20’si ve mülakatın %30’unun toplamı sonucu oluşan puanlara göre adaylar arasında başarı sıralaması yapılır. Program kontenjanı kadar bir asil liste ve asil listenin kaydolmaması durumunda kayıt hakkı doğacak olan bir yedek liste ilan edilir. Yüksek lisansa öğrenci kabulünde başarı notu 100 tam puan üzerinden en az 55 olmalıdır.

Ders Planı

İletişim

Yorumlar