Özel Hukuk Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Programa Başvur

Programın Tanımı


Özel Hukuk tezsiz yüksek lisans programı, Özel Hukuk kapsamındaki dallarda ileri seviye bilgi edinmek ve mesleki uygulamalarda en son yenilikleri takip etmek isteyen profesyoneller için tasarlanmıştır. Medeni Hukuk, Borçlar Hukuku, Kara Ticaret Hukuku, Deniz Ticaret Hukuku, İş Hukuku, Marka ve Patent Hukuku, Sigorta Hukuku, Usul Hukuku gibi özel hukukun çeşitli alanlarından, öğrenciler kendi çalışma sektörlerine uygun dersleri seçerek araştırmalarını derinleştirebilir ve uzmanlık kazanabilirler. 

Özel Hukuk Tezsiz Yüksek Lisans Programı, akademik kariyer yapmadan avukat, hâkim, savcı, hukuk müşaviri ve devletin çeşitli kademelerinde görev yapan profesyoneller için tasarlanmıştır. Sürekli evrilen ve değişen ulusal ve uluslararası hukuki çerçevelerin ve yasal düzenlemelerin yakından takip edilmesi, bu profesyoneller için kritik bir öneme sahiptir. Program, katılımcıların bu alandaki bilgilerini tazelemeleri ve pratikteki yetkinliklerini artırmaları amacıyla hazırlanmıştır. 

Programın Yapısı


Özel Hukuk tezsiz yüksek lisans eğitimi, toplamda 30 kredi ders ve bir dönem projesi ile şekillenir. Bu dönem projesi için herhangi bir kredi tahsis edilmez ve sonucu 'başarılı' ya da 'başarısız' olarak değerlendirilir. Programın tamamlanma süresi minimum iki yarıyıl olup, en fazla üç yarıyıla kadar uzayabilir. Eğitimin süresi belirlenirken, bilimsel hazırlık programı göz önünde bulundurulmaz. Öğrencinin kayıt yaptırmadığı dönemler azami süre hesaplamasına eklenir. 

Başvuru Koşulları

 

Yüksek Lisans Programına Başvuruda Bulunacak Adaylarda Aranan Şartlar:

  • Dört yıllık hukuk lisans derecesine sahip olunması.

Yüksek Lisans Programında Başvuru ve Kayıt İçin Gerekli Belgeler:

    • Lisans diplomasının noter onaylı sureti veya E-devlet alınacak mezun belgesi
    • Lisans Transkriptinin aslı veya noter onaylı sureti (E-Devlet’ten alınan belgeler kabul edilmektedir.)
    • Nüfus cüzdanı aslı ve fotokopisi
    • Erkek adaylar için yeni tarihli Askerlik Durumu Belgesi (E-Devlet’ten alınan belgeler kabul edilmektedir.)
    • 1 adet vesikalık resim

    Yüksek Lisans Programı İçin Öğrenci Kabul Kriterleri:

    Tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci kabulü, lisans not ortalaması dikkate alınarak yapılır. Lisans genel not ortalamasına göre adaylar arasında başarı sıralaması yapılır. Program kontenjanı kadar bir asil liste ve asil listenin kaydolmaması durumunda kayıt hakkı doğacak olan bir yedek liste ilan edilir.

    Ders Planı

    İletişim

    Yorumlar