Mimarlık Yüksek Lisans programı, öğrencilere mimarlıkta ulusal ve uluslararası arenada faaliyet göstermeye yönelik kapsamlı bir eğitim sunmayı hedefler. Detayların inceliklerinden geniş kentsel tasarımlara kadar olan çeşitli boyutlarda, mimarlığın birçok uzmanlık dalında sağlam bilgi ve beceri kazandırarak, öğrencilere çeşitli tasarım perspektifleri sunulması planlanmıştır.
Tasarımsal becerilerin pekiştirilmesi programın ana hedefidir; atölye çalışmaları, mimarlık ve çevre arasındaki ilişkiyi kapsamlı bir şekilde ele alır. Öğrencilere, mesleğin içerisinde etik ve sorumluluk bilinciyle hareket etmeleri için gereken farkındalığı kazandırmak programın temel amacıdır.
Program içerisinde, öğrencilerin kariyer hedeflerini destekleyen dersler bulunmaktadır. Onlara sektörde rekabetçi olabilecek beceriler kazandırmak için ders içeriği dikkatlice hazırlanmıştır. Akademik danışmanlar, öğrencilere teorik bilginin yanı sıra pratik uygulama konusunda da rehberlik eder. Mezunlar, hem özel sektörde hem de kamuda gerçekleştirilen mimari projelerde aktif roller alabilmektedirler.
Mimarlık alanında yüksek lisans programı, toplamda 21 krediye eşit olan 7 ders, bir seminer ve bir tez çalışmasını kapsar. Seminer ve tez çalışmaları kredi almadan sadece başarı durumuna göre değerlendirilir. Yüksek lisans programının tamamlanması için minimum dört, maksimum altı yarıyıl verilmiştir. Süre hesaplamalarında bilimsel hazırlık programı dikkate alınmaz. Öğrencinin kayıt yaptırmadığı dönemler azami süreye dahil edilir.
Yüksek Lisans Programına Başvuruda Bulunacak Adaylarda Aranan Şartlar:
Yüksek Lisans Programında Başvuru ve Kayıt İçin Gerekli Belgeler:
Yüksek Lisans Programı İçin Öğrenci Kabul Kriterleri:
Yüksek lisans programlarına öğrenci kabulü ALES puanı, lisans not ortalaması ve mülakat sonuçları dikkate alınarak yapılır. ALES puanının %50’si, lisans genel not ortalamasının %20’si ve mülakatın %30’unun toplamı sonucu oluşan puanlara göre adaylar arasında başarı sıralaması yapılır. Program kontenjanı kadar bir asil liste ve asil listenin kaydolmaması durumunda kayıt hakkı doğacak olan bir yedek liste ilan edilir. Yüksek lisansa öğrenci kabulünde başarı notu 100 tam puan üzerinden en az 55 olmalıdır.
Yorumlar