Klinik Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Klinik psikoloji uzmanlık alanı, bireylerin ve toplumun fiziksel, ruhsal ve sosyal yaşamlarında meydana gelen ruh sağlığı sorunlarında destek ve yardım sağlama amacını taşır. Bu bağlamda, klinik psikologlar, bireylere yaşamları boyunca rehberlik etme ve destek olma görevini üstlenirler. Klinik psikoloji, çalışma alanının genişliği nedeniyle, psikolojinin tüm alt dallarındaki kavramları ve prensipleri anlama gerekliliği taşır. Bu temel bilgiye dayalı olarak, ruh sağlığının korunması ve çeşitli sorunların çözümü için bireylerin ihtiyaçlarına uygun destek sağlayacak, kavramsal, teknik ve teorik bilgiye sahip, uygulama yetkinliğine sahip profesyonellere olan ihtiyacı vurgular.

Klinik Psikoloji Yüksek Lisans Programımız, hem ülkemizde hem de dünyada giderek artan bir ihtiyacı karşılamayı amaçlar. Bu program, mezunlarını nitelikli Klinik Psikologlar olarak yetiştirmeyi hedefler. Programın temel amaçları:

• Klinik psikologluk mesleğinin ilkelerine ve etik sorumluluk bilincine sahip bireyler yetiştirmek. Ayrıca, bireysel ve kültürel farklılıklara duyarlı, toplumu ruh sağlığı konusunda bilgilendirebilen ve koruma çalışmalarını yürütebilen profesyoneller olmalarını sağlamak.
  • Eleştirel düşünme yeteneğine sahip, yeni fikirlere açık olan ve klinik psikoloji alanındaki yenilikleri bu eleştirel bakış açısıyla takip edebilen bireyler yetiştirmek.
  • İnsan yaşamının farklı dönemlerinde ortaya çıkabilen biyo-psiko-sosyal sorunları gözlemleyebilme ve tanımlayabilme yeteneğine sahip olmalarını sağlamak.
  • Temel psikolojik değerlendirme, psikolojik yardım ve müdahale tekniklerini öğrenip, uygulayabilme yeteneklerini geliştirmek.
  • Psikoterapi yaklaşımları arasındaki benzerlik ve farklılıkları anlayarak, belirli bir psikoterapi yaklaşımının müdahale tekniklerini süpervizyon altında öğrenip, uygulayabilme yeteneklerini kazandırmak.
  • Klinik uygulamaları bilimsel alana yansıtabilme yeteneklerini geliştirmek, araştırma düzenleyip yürütebilme, araştırma verilerini analiz edip sonuçları yorumlayabilme ve yeni varsayımlar üretebilme yeteneklerini desteklemek.
  • Hem kendi disiplini içinde hem de diğer disiplinlerle işbirliği yapabilme yeteneklerini geliştirmek, ulusal ve uluslararası literatürü takip ederek alandaki yenilikleri izlemelerini teşvik etmek.
    Program, bu hedeflere ulaşmak için öğrencilere kapsamlı bir eğitim sunmayı amaçlar ve mezunlarını klinik psikoloji alanında yetkin ve bilgili profesyoneller olarak yetiştirmeyi hedefler.

Klinik Psikoloji tezsiz yüksek lisans programı, toplamda 36 krediden oluşmaktayken 10 ders, staj, süpervizyon ve dönem projesi çalışmalarını içermektedir. Dönem projesi, kredisizdir ve başarı durumu (başarılı veya başarısız) olarak değerlendirilir. Tezsiz yüksek lisans programının tamamlama süresi minimum iki yarıyıl, maksimum üç yarıyıldır. Süre hesaplamalarında bilimsel hazırlık programı dikkate alınmaz ve öğrencinin kayıt yaptırmadığı dönemler, programın azami süresine dahil edilir.

• Dört yıllık psikoloji lisans derecesine sahip olmak,

Tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci kabulü, lisans not ortalaması dikkate alınarak yapılır. Lisans genel not ortalamasına göre adaylar arasında başarı sıralaması yapılır. Program kontenjanı kadar bir asil liste ve asil listenin kaydolmaması durumunda kayıt hakkı doğacak olan bir yedek liste ilan edilir.

Tu*** Ca***
Merhaba, fiyat bilgisi alabilir miyim Klinik psikoloji tezsiz yüksek lisans için ve program online mi örgün mü ? Teşekkürler

Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitimleri Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitimleri

Merhabalar Klinik Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans Programının ücreti KDV dahil 270.000 TL olarak belirlenmiştir. https://yl.gedik.edu.tr/klinik-psikoloji-tezsiz-yuksek-lisans-programi Program işleyişi hakkında detaylı bilgi almak için çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz. 0850 303 27 80

Sa*** ***
Yüksək lisans psikoloji bölümünde bilgi almak istiyorum

Merhabalar, program için psikoloji lisans derecesine sahip olunması gerekmektedir. Programın ücreti KDV dahil 270.000 TL olarak belirlenmiştir. https://yl.gedik.edu.tr/klinik-psikoloji-tezsiz-yuksek-lisans-programi Program hakkında daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz: https://yl.gedik.edu.tr/klinik-psikoloji-tezsiz-yuksek-lisans-programi

Du*** ***
Ücreti nedir

Merhabalar, Klinik Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans Programı ücret tablosuna ulaşmak için tıklayınız: https://yl.gedik.edu.tr/bahar-donem-ucretleri

Ay*** Ko***
Sosyoloji lisans bölümü mezunuyum. Tezsiz Klinik Psikoloji Yükseklisans yapabilir miyim?

Merhaba, Klinik Psikoloji Tezsiz Yüksek Lisans Programı'na psikoloji lisans derecesi olan adaylar başvuru yapabilmektedir.