İnsan Kaynakları Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı

İnsan Kaynakları Yönetimi (İKY) Tezsiz Yüksek Lisans Programı, iş dünyasının kalbinde yer alan insan kaynaklarına yönelik entegre ve kapsamlı bir eğitim sunmaktadır. Program, işe alımdan, çalışanların eğitim ve gelişimine, organizasyon kültüründen, işyeri etkinliğine kadar bir dizi konuyu derinlemesine incelemeyi hedeflemektedir.

Bu program, işletmelerin en değerli varlığı olan 'insan' unsurunu merkeze alarak, organizasyonların başarısını ve rekabetçiliğini artırmayı amaçlayan stratejik İKY uygulamaları ve teknikleri üzerine odaklanmaktadır. Öğrencilere, günümüz iş dünyasının karmaşık ve çok boyutlu İKY ihtiyaçlarına yanıt verebilecek bilgi ve beceriler kazandırılması planlanmıştır.

Tüm lisans programlarından mezun, diploma sahibi herkes programa başvurabilmektedir.

İşletme Yönetimi İngilizce/Tezsiz Yüksek Lisans Programımız, toplamda 30 kredilik 10 ders ve bir dönem projesinden oluşmaktadır. Program, en az iki, en fazla üç yarıyıl süreyle tamamlanabilir. Süre hesaplamalarında bilimsel hazırlık programı dikkate alınmaz ve öğrencinin kayıt yaptırmadığı dönemler azami süreye dahil edilir.

• İstanbul Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliği’nin 5. Maddesinde öngörüldüğü üzere bir yükseköğretim kurumundan lisans diploması ya da buna eşdeğer bir derece almış olmak.

Tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci kabulü, lisans not ortalaması dikkate alınarak yapılır. Lisans genel not ortalamasına göre adaylar arasında başarı sıralaması yapılır. Program kontenjanı kadar bir asil liste ve asil listenin kaydolmaması durumunda kayıt hakkı doğacak olan bir yedek liste ilan edilir.