Yayınlanma Tarihi : Kas, 15 2023
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans Programı, yiyecek ve içecek sektöründe derinlemesine bilgi ve beceriler kazandırmayı amaçlayan, yemek kültürü ve mutfak sanatları üzerine yoğunlaşan bir yüksek lisans programıdır. Bu program, gastronomi ve mutfak sanatlarının tarihi, kültürel ve bilimsel yönlerini keşfetmeyi, ayrıca çağdaş yemek trendleri ve inovasyonları üzerine odaklanmayı hedefler. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans Programının temel özellikleri şunlardır:
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Yüksek Lisans Programı, yemek kültürüne derinlemesine bir ilgi duyan, yaratıcı mutfak becerilerini ve yiyecek endüstrisindeki bilgisini genişletmek isteyen şefler, yiyecek ve içecek profesyonelleri ve gastronomi meraklıları için uygundur. Program, genellikle gastronomi, mutfak sanatları, turizm, yiyecek bilimi veya ilgili alanlarda lisans derecesine sahip bireyler tarafından tercih edilir.