Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Tezsiz Yüksek Lisans Programı

Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Anabilim Dalı, lisans düzeyindeki eğitimi bir üst seviyeye taşıyan, disiplinlerarası bir programa sahiptir. Bu programın temel amacı, öğrencilere bilimsel düşünme yeteneği kazandırmak, spor eğitim bilimi kavramlarını anlama ve uygulama bilgi ve becerilerini geliştirmek, alan bilgisini sentezleyerek yöntemler oluşturabilmelerini sağlamak ve her tür teknik alanda uzmanlık düzeyinde yetkinlik kazandırmaktır. Program, Hareket ve Antrenman Bilimleri, Beden Eğitimi ve Spor Öğretimi, Sporda Psiko-sosyal Alanlar, Engellilerde Fiziksel Aktivite, Spor Yönetimi ve Rekreasyon, Spor ve Sağlık gibi geniş bir yelpazedeki alanları kapsamaktadır.

Programımızın amacı, beden eğitimi ve spor bilimleri sektöründe etkin rol alacak bireyler yetiştirmektir. Bu programla, öğrencilere bilimsel araştırma yeteneği kazandırılırken, aynı zamanda kuramsal bilgi ve pratik uygulama becerisi de sunulmaktadır. Güncel teknolojinin entegrasyonuyla, çağdaş toplumsal ve bireysel değerlerin farkında olan, spor eğitimi konusunda uzmanlaşmış bireylerin yetişmesi hedeflenmektedir.

Programımıza, Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri bölümünden 4 yıllık lisans eğitimi almış bireyler başvurabileceği gibi, Lisansüstü Eğitim Enstitümüzde "Bilimsel Hazırlık derslerini" tamamlama şartıyla farklı alanlardan 4 yıllık lisans mezunu olanlar da katılabilirler. Mezunlarımız, spor bilimleri sektöründe çeşitli organizasyonlarda kritik görevler üstlenmekte, spor merkezlerinde uzman pozisyonlarında görev almakta ve aldıkları kaliteli eğitim sayesinde kendi alanlarında öncü olmaktadırlar.

Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri alanında sunulan tezsiz yüksek lisans programı, toplamda 30 kredi 10 ders ve bir dönem projesinden meydana gelmektedir. Bu dönem projesi kredisiz olup, sadece "başarılı" veya "başarısız" şeklinde değerlendirilir. Programın tamamlanma süresi minimum iki yarıyıl, maksimum ise üç yarıyıldır. Süre belirlenirken, bilimsel hazırlık aşaması göz önünde bulundurulmamaktadır. Öğrencinin eğitim sürecinde kayıt yenilemediği dönemler, toplam süreye eklenir.

• Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri alanından 4 yıllık lisans mezunu olanlar ve Bilimsel Hazırlık derslerini almayı kabul etmek” koşulu ile Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri alanı dışından gelen diğer 4 yıllık lisans mezunları başvurabilirler.

Tezsiz yüksek lisans programlarına öğrenci kabulü, lisans not ortalaması dikkate alınarak yapılır. Lisans genel not ortalamasına göre adaylar arasında başarı sıralaması yapılır. Program kontenjanı kadar bir asil liste ve asil listenin kaydolmaması durumunda kayıt hakkı doğacak olan bir yedek liste ilan edilir.

B�*** �***

Konular ve ilgi alanlarının çok olması cazip hale getiriyor bence çok güzel tavsiye ederim. İyi çalışmalar selamlar

Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitimleri Gedik Üniversitesi Lisansüstü Eğitimleri

Merhabalar, yorumunuz için teşekkür ederiz. Lisansüstü Programlarımıza Ulaşabilirsiniz: https://yl.gedik.edu.tr/

Ab*** ***
      Sonuçlar ne zaman belli olur ?
      Y�*** ***
      Fiyat bilgisi göremedim nasıl öğrenebilirim

Merhabalar, Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Tezsiz Yüksek Lisans Programı ücret tablosuna ulaşmak için tıklayınız: https://yl.gedik.edu.tr/bahar-donem-ucretleri